EsPa 30v. Muistoja matkan varrelta, Osa 1.

27.3.2018

EsPa P89-joukkueen joukkueenjohtaja Sampo Tamminen muistelee vuosituhannen taitteen ryhmää. Joukkueessa oli mukana monta urheiluihmisille tuttua nimeä.

 EsPa muistoja Osa 1.

 
Sampo Tamminen, P89 joukkueenjohtaja:
"Toimin joukkueenjohtajana kahdessa 1989 synt. poikien joukkueessa EsPa Seilorit ja EsPa Pallohait. Myöhemmin nämä joukkueet yhdistyivät EsPa P89 -joukkueeksi.  Joukkueet alottivat toimintansa 90-luvun puolivälin jälkeen ja jatkoivat pitkälle 2000-luvun puolelle."
 
"Menestystäkin tuli: piirimestaruuksia sekä ulkokentällä että futsalissa, 5. sija Kai Pahlman -turnauksessa sekä kolme peräkkäistä Helsinki Cupin finaalimatsia (tosin EsPa hävisi jokaisen niistä)."
 
"Hieno ja dramatiikkaakin sisältävä kokemus oli mm. median hehkuttaman tansanialaisen ihmejoukkueen Viton kohtaaminen Helsinki Cupin välierässä vuonna 2000. Hesa Cupille epätyypillisesti kentän laidat pullistelivat katsojista ja matsi oli dramaattinen. Minuutti ennen ottelun loppua Vito johti 3-1 mutta Espa tuli vielä tasoihin ja lopulta voitti rankkareilla. Suuri osa katsojista oli matsin loputtua hieman hämillään, olivathan he tulleet katsomaan hehkutetun ihmejoukkueen ylivoimaa. Pari tuttua ikäluokan valmentajaa tämän myönsivätkin tullessaan onnittelemaan. Median laajempi mielenkiinto Hesa Cupiin loppui tähän matsiin kuin seinään."
 
"EsPa P89 oli siitä erikoinen lähiöseuran joukkue, että joukkueessa sattui olemaan useampikin lahjakkuus. Maajoukkuessa edelleen esiintyvä Akseli Pelvas ja Veikkausliigatasolla pitkään pelannut Jarkko Värttö. Jääkiekon puolella aina maajoukkuetasolle asti ovat pelaajista nousseet Tomi ja Jere Sallinen sekä tietysti Noora Räty. Nooraa poikien joukkueen pelaajana päiviteltiin myös Urheilu-TV:n suorassa HesaCupin finaalilähetyksessä 2002. Taitaa EsPan miesten joukkueessakin olla edelleen P89:n edustusta."
 
Ohessa vielä Urheilukanavan "Päivän joukkue" EsPa P89, vuodelta 2002.