45 päivää väliaikaisessa normaalissa!

26.4.2020

 

45 päivää väliaikaisessa normaalissa!

 

Tätä tiedotetta kirjoittaessamme seuran aikaisemmin normaalina tunnettu harjoitus- ja kilpatoiminta on ollut keskeytettynä 45 päivää. Harjoitustoiminnassa olemme siirtyneet kaikkien joukkueiden osalta väliaikaiseen normaaliin, jossa joukkueilla on valmentajien ohjaamina 1-2 livetreeniä / viikko verkkoyhteyden yli toteutettuina. Tämän lisäksi kaikkien joukkueiden pelaajille on tehty kahden viikon välein vaihtuvat omatoimisen harjoittelun ohjelmat. Joukkueiden valmentajat ovat aloittaneet myös pelaajakohtaiset kehityskeskustelut, joissa pelaajat voivat kysyä treeniohjelmista sekä purkaa muutenkin ajatuksiaan omille valmentajilleen.

Pikainen siirtymä kaikin puolin täysin uudenlaiseen yhteiskunnalliseen tilanteeseen, ja joukkueurheilussa erittäin poikkeukselliseen harjoituskulttuuriin, on luonnollisesti aiheuttanut meistä jokaiselle monenlaisia haasteita ja kommelluksia. Kaikista näistä olemme seurana ja seurayhteisönä tähän mennessä selvinneet, ja tulemme näiden jo koettujen 45 päivän perusteella selviämään myös jatkossakin. Olemme hiljalleen löytäneet tavan harjoitella ja valmentaa uudessa toimintaympäristössä, erillään yhdessä.

On ollut myös ilo huomata, miten monelle ihmiselle pikkuisella, 32-vuotiaalla kyläseurallamme on jonkinlainen paikka ja merkitys sydämessä. Olemme erittäin kiitollisia jo saamistamme lahjoituksista sekä kaikesta myötätunnosta jota seuraamme kohtaan on osoitettu tässä erittäin haastavassa tilanteessa. Haluamme lisäksi kiittää Suomen Palloliittoa esimerkillisestä toiminnasta jäsenseurojensa tukemisessa. 7-minuutin käsittelyaika tukihakemukselle lienee jonkinlainen ennätys järjestömaailmassa, jota tässä kohtaa kiitollisina todistimme!

Miten tästä eteenpäin?

 

Seuran hallitus on kokoontunut virtuaalisesti poikkeustilan aikana kahden viikon välein arvioimaan tilannetta, ja tekemään toiminnan ylläpidon kannalta vaadittavia päätöksiä. Sama toimintamalli jatkuu jo aikaisemminkin ilmoitetun mukaisesti ainakin kesäkuun alkuun asti. Talouden osalta sopeuttamistoimenpiteet, saadut avustukset/lahjoitukset sekä kaupungin vastaantulo kenttävuokrissa, ovat mahdollistaneet akuutin talouskriisin välttämisen. Valitettavasti erittäin suuri epävarmuus tulevien viikkojen ja kuukausien sekä koko loppuvuoden toiminnan toteuttamisen suhteen tarkoittaa kuitenkin sitä, että seuran taloudellinen tilanne säilyy edelleen erittäin haastavana. Pelaajamaksujen lisäksi seuramme talouden kivijalan ovat muodostaneet kevään, syksyn ja talven jalkapallokoulut, kesäleirit sekä EsPa Iso Omena -turnaus. Näiden kaikkien kohtalo on edelleen epäselvä, mikä vaikeuttaa huomattavasti talouden suunnittelua.

Harjoitus- ja kilpatoiminnan osalta seuraamme edelleen toimenpiteissämme sekä THL:n että Palloliiton antamia suosituksia, sekä aloitamme joukkueharjoittelun heti kun se vain on rajoitteiden puitteissa mahdollista. Seura on varautunut myös mahdollisen pienryhmätoiminnan aloittamiseen mikäli kokoontumisrajoituksia aletaan purkamaan asteittain, ja tämä on kulloinkin vallitsevien suositusten puitteissa mahdollista. Tällä hetkellä jatkamme edelleen väliaikaisessa normaalissa. 

Seuramme perusperiaatteet eivät ole muuttuneet kriisin aikana mihinkään, vaan tulemme työskentelemään Koronan jälkeisessä maailmassa entistä voimakkaammin näiden periaatteidemme eteen. Koemme, että yhteiskunnassamme on tulevaisuudessa entisestään suurempi tilaus paikalliselle, lähellä pelaajia laadukkaasti toteutetulle harrastus- ja kilpatoiminnalle. Tämän mukaan etenemme seuratyössä, tänään virtuaalisesti ja ennen pitkää jälleen yhdessä pelikentällä ja sen laidalla.

 

Parasta paikallista jalkapalloa,

Etelä-Espoon Pallo ry:n hallitus

Jussi Mononen (pj), Miikka Vainio (vara-pj), Jenny Malmström, Jaana Jalo-Ojanen, Aki Raula, Joni Teräväinen ja Ilkka Vanala

 

Lisätietoja:


Jussi Mononen, puheenjohtaja p. 040 525 1549

Miikka Vainio, varapuheenjohtaja: p. 044 044 3247

Ilkka Vanala, sihteeri p. 050 506 1082

 

Etelä-Espoon Pallo (EsPa) on Espoossa Matinkylän, Olarin ja Suurpellon alueella toimiva jalkapalloseura joka on perustettu vuonna 1988 jatkamaan Matinkylän Mahdin jalkapallojaoksen toimintaa. Seurassa on yli 700 rekisteröitynyttä pelaajaa, 5-vuotiaista jalkapallokoululaisista aikuisten kilpa- ja harrastejoukkueisiin. www.etelaespoonpallo.fi