Jalkapallokoulu täydessä käynnissä

25.5.2011

Innokas futaajanalku.
Liikkunnan riemua.

EsPan jalkapallokoulu pyörii Olarissa ja Matinkylässä noin 80 innokkaan jalkapalloilijan voimin. Kentän laidalle asti välittyy tekemisen into ja liikunnan riemu.

Seitsemän viikkoa kestävässä jalkapallokoulussa neli- ja viisivuotiaat lapset tutustuvat lajiin leikin varjolla. Kerran viikossa harjoitellaan EsPan miesjoukkueen koulutettujen lastenohjaajien ohjauksessa.

Syksyllä viisi vuotta täyttävä Joona kertoi, että hauskinta jalkapallokoulussa on leikki "Kuka pelkää mustekalaa?". Myös laukka oli opittu ja niin, tietysti myös sitä jalkapalloa potkimaan. Potku sujuikin mallikkaasti ja Joona esittelee taitoja innokkaasti.

Joonan isä Jukka kertoi, että tänään lähteminen oli hieman takkuillut, mutta heti kentälle tullessa Joona oli jo aivan intoa täynnä. Jukan mielestä hyvää jalkapallokoulussa on juuri ryhmässä toimiminen ja sääntöjen ja yhdessä tekemisen opettelu. Leikin varjolla tapahtuva opetus ja harjoittelu tuntuu sopivalta, ja kerta viikossa seitsemän viikon ajan tuo pitkäjänteisyyttä ja harrastuksen tuntua. Jukka toivookin liikunnallisen Joonan saavan kipinän jatkaa harrastusta.

Vilske kentällä laantuu hetkeksi kun 4-vuotiaiden ryhmä lopettaa ja 5-vuotiaiden ryhmä aloittaa. Tämänkertaiset vetäjät ehtivät hengähtää hetken ja arvioivat samalla jalkapallokoulua ohjaajan kannalta: "Kaikki lapset ovat hyvin innokkaita ja kuuntelevat ohjeita hyvin. Myös tekeminen onnistuu mukavasti, mutta joskus mielenkiinto lopahtaa ja hiekkakakkujen tekeminen kutsuu", kertoo EsPan edustusjoukkueen pelaaja Joonas. EsPan maalitykki, viime vuoden paras miespelaaja Masar jatkaa: "Täältä minäkin aikoinaan aloitin, nyt on mukava nähdä näitä pieniä tulevia pelaajia ihan uransa alkutaipaleella."

Espalainen yhteisöllisyys näkyy myös jalkapallokoulussa: vetäjinä toimivat miesjoukkueen pelaajat, jotka näin rahoittavat oman joukkueensa toimintaa. Jalkapallokoulun rehtori Janne kertoo, että pelaajia ei ole lainkaan vaikea houkutella mukaan. "Tavallaan on itsestäänselvää, että annetaan myös jotain takaisin tuleville sukupolville."