Edarille täydet pisteet FC Kontua vastaan 5-0 voitolla

26.6.2014

Viimeinen kotiottelu ennen kesätaukoa pelattiin Matinkylän tekonurmi 1:llä tiistai-iltana vähälukuisen yleisön edessä. Katsojamäärää pienensi todennäköisesti samaan aikaan tulleet MM-ottelut Italia-Puruguay ja Costa Rica-Englanti.

Viimeinen kotiottelu ennen kesätaukoa pelattiin Matinkylän tekonurmi 1:llä tiistai-iltana vähälukuisen yleisön edessä. Katsojamäärää pienensi todennäköisesti samaan aikaan tulleet MM-ottelut Italia-Puruguay ja Costa Rica-Englanti. 

Ottelu lähti liikkeelle odotusten mukaisesti kotijoukkueen painostuksella ja jo ensi minuuteilla pääsi kärjessä pelannut Ville Pirhonen kokeilemaan maalintekoa boxin sisältä mutta veto jäi puolittaiseksi ja Kontu-maalissa hyvän ottelun pelannut Jussi Koistinen poimi päin tulleen kääntölaukauksen helposti. 
Ottelua oli pelattu 11 minuttia kun Kontu pelaaja rikkoi kortin arvoisesti kelta-vihreää pelaajaa. Matkaa oli maaliin n.18m ja pallon taakse asettui toppari Aki Nieminen. Loistava oikean jalan vapari viiden miehen muurin yli ja ottelu 1-0.
Maalin jälkeen kotijoukkue hävitti hetkeksi peliajatuksen ja vastustaja pääsi melkein peliin mukaan. Mitään vaarallista ei keltavihreiden päädyssä kuitenkaan tapahtunut, pääosin vieraat onnistuivat söössimään muutaman saamansa paikan ihan itse ja loput hoiti puolustuksen kivikova nelikko. Puolustuslinjasta annetun korjaavan palautteen myötä Espa alkoi taas pelaamaan järkevästi ja Kontu-maalilla alkoi tapahtua, Pirhonen pelattiin 4-5 kertaa paikoille ja pallo kävi jo maaliviivallakin mutta ketsuppi oli kuivunut korkkiin ja pöytäkirjaan ei merkintöjä tehty. 
Pelikello oli vierähtänyt kolmeenkasiin kun EsPan jatkuva vyörytys kohti itä-helsikiläismaalia palkittiin. Samu Hagelberg pääsi torjunnasta tulevaan paluupalloon naamakkain kontu-vahdin kanssa ja jo totuttuun tapaan kahvitteli veskarin ja siirsi Espan 2-0 johtoon. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin ottelun riemukkain tuuletus. Kärkipelaaja Pirhonen ohitti topparit ja pääsi taas kokeilemaan maalintekoa. Tällä kertaa Ville ei erehtynyt, kellossa 41' ja taululla 3-0 Pirhosen kauden avausmaalin myötä.

Loppujakso jatkettiin yhteen maaliin pelaamista ja kun pilli soi siirtyi kotijoukkue koppiin taktikoimaan vieraiden jäädessä kentän reunalle puhaltelemaan. Tauolla EsPa teki yhden vaihdon, laitapakkina pelannut Pyry Nieminen ulos ja sisään Thomas Buchert.

Toinen jakso jatkui siitä mihin ensimmäinen lopetettiin, EsPa vei ja Kontu vikisi. 64 minuutissa EsPa teki toisen vaihtonsa ulos otettiin Pirhonen ja sisään meni Saeid Bahrami.

Kotijoukkueen seuraavaa maalia saatiin odotella 67 minuutille saakka. Maalintekovuorossa Pirhosen tilalle kärkeen siiretty Kristian Nikkola, ottelu 4-0 ja Krisulle kuudes maali divarissa tällä kaudella. Kaksi minuuttia myöhemmin keskikentän juoksukone Henry Klamas piti Kontu-puolustajia pujottelukeppeinä ja passasi pallon kapteeni Juuso Happoselle. Juppe kiitti kunniasta ja tomutti vieraiden verkkoja jo viidennen kerran ottelun aikana. 

Ottelun loppuun EsPa teki vielä kolme vaihtoa sisään Oskar Rintala, Tommi Virkkunen ja Alex Vanhanen. Ulos Jyri Iiskola, Klamas ja Hagelberg. Lisää maaleja ei hyvistä tilanteista huolimatta enää syntynyt vaan ottelu päättyi ansaitusti kotijoukkueen 5-0 voittoon

Maalit:
1-0 Aki Nieminen 12'
2-0 Samu Hagelberg 38'
3-0 Ville Pirhonen 41'
4-0 Kristian Nikkola 67'
5-0 Juuso Happonen 69'

Kulmat:
EsPa 7 - 0 FC Kontu

Varoitukset:
FC Kontu, Venäläinen 12'
FC Kontu, Ramsted 34'
FC Kontu, Innanen 49'

Avaus:
O'Neill (MV), Hagelberg, Happonen, Iiskola, Järvelin, Karv, Klamas, Nieminen A., Nieminen P., Nikkola, Pirhonen
Penkki:
Bahrami (64' Pirhonen), Buchert (46' Nieminen P), Rintala (74' Klamas), Vanhanen (77' Hagelberg), Vierikko, Virkkunen (74' Iiskola), Nikinmaa (MV)