Ottelun jälkeen

Ottelun päätyttyä huolehdi, että joukkueesi käyttäytyy loppukättelyissä kunnioittavasti vastustajaa ja pelinohjaajaa tai tuomaria kohtaan. Hauskat harjoitellut huudot voittojen, tappioiden ja tasapelien varalta ovat kiva osa lasten jalkapalloa. Kysy myös, kuka sai vihreän kortin ja mistä ansiosta. Reilu peliä ja joukkuehenkeä tulee aina korostaa.

Ottelun jälkeen anna pelaajien rauhoittua hetken. Kerää omat ajatuksesi, kehu pelaajia onnistuneista asioista ja käy ytimekkäästi läpi pelin tärkeimmät teemat. Muutamalla lauseella voit antaa pelistä yleisarvion, jossa kiteytyy pelin avainasiat. Seuraavassa harjotuksessa tai turnauspäivän aikana rauhallisessa hetkessä kannattaa käydä läpi oman ottelutaktiikan tärkeimmät teemat ja niiden onnistuminen. Anna myös pelaajien kertoa omia näkemyksiään ottelusta ja etenkin ottelun pääteemoista.

Tappionkaan hetkellä valmentaja ei saa menettää malttiaan. Kenestäkään epäonnistuneestakaan pelaajasta ei saa tehdä syntipukkia. Pelin vähemmänkin onnistuneet asiat kannattaa kääntää myönteisiksi oppimismahdollisuuksiksi. Jos vastustaja esitti ottelussa jotain erityisen hienoja ja malliksi kelpaavia otteita, nekin kannattaa mainita. Lopuksi joukkue kasataan kokoon ja vedetään apuvalmentajan johdolla lyhyt loppuverryttely.

Ottelusta kotiin palattuaan valmentaja täyttää pelaajien ja joukkueen arviointilomakkeen.