Säännöt

 

Säännöt pelaajille

 

Ollaan kavereita. Moikataan, kun tavataan.

Ei pilkata tai nimitellä omaa joukkuetta tai vastustajia.

Tehdään mitä valmentaja käskee.

Annetaan kavereille harjoittelurauha.

Ei tönitä, lyödä, potkita tai kampiteta. Ei kiroilla.

 

Säännöt vanhemmille ja taustajoukoille


Vanhempien vastuulla on varmistaa, että treenit sujuvat katkoitta. Joukkueella ei ole erikseen nimettyä huoltajaa. Niinpä mahdolliset kengännauhojen aukeamiset, vessassa käynnit ja pikkuhaaverit ovat ensisijaisesti vanhempien vastuulla. Mikäli vanhempi itse haluaa poistua harjoituksen ajaksi paikalta, tulee vastuu harjoituksiin jäävästä pelaajasta siirtää jollekin paikalle jäävälle vanhemmalle. Pelaaja voi suorittaa matkat tapahtumiin omatoimisesti ilman huoltajaa, mikäli pelaaja taustajoukkoineen katsoo pelaajan tästä suoriutuvan. Tällöin vastuu matkoista on pelaajan huoltajalla ja huoltajan vastuulla on myös huolehtia, että joukkueen toimihenkilöillä on käytössä pelaajan huoltajan/huoltajien yhteystiedot mahdollisten poikkeustilanteiden (esim. loukkaantuminen) varalle.

Kaikkien pelaajien vanhemmat ovat velvollisia osallistumaan joukkueen toimintaan, joko valmennusapuna, taustajoukoissa tai turnausjärjestelijöinä.

Sekä taustaryhmä että vanhemmat tiedostavat olevansa joukkueen tapahtumissa roolimalleja isolle lapsilaumalle. Tämä näkyy esimerkiksi käytöksessämme (tervehditään, ollaan kohteliaita, kunnioitetaan toinen toisiamme) ja puheessamme. Tapahtumissamme on siis ehdoton kiroilun nollatoleranssi, kentällä ja sen laidalla.

Tuemme terveellisiä elämäntapoja. Urheilujuomamme on vesi. Harjoituksissamme ei näy limuja, karkkeja, keksejä, sipsejä, mehuja, pullia, jne. Turnauksissakin herkutellaan vasta, kun pelit ovat ohi. Mitään päihteitä (alkoholi, tupakka, jne.) ei myöskään näy kentän laidalla.

Tuemme lasten monipuolista liikuntaa. Lapsen toinen, kolmas tai neljäs harrastus ei ole joukkueelle rasite tai uhka, vaan hyöty ja tuki.

Vanhemmat ovat erittäin tervetulleita katselemaan ja kannustamaan, mutta valmennukseen ja jalkapallotapahtumiin puuttuminen tai niiden ohjailu on ehdottomasti kielletty. Vanhempien paikka on harjoituksissa kentän ulkopuolella josta ei ohjata tai neuvota pelaajia vaan tämä jätetään valmentajien tehtäväksi. Kunnioitamme toisiamme, erotuomaria (pelinohjaajaa), vastustajia, vastustajien vanhempia, muita katsojia ja kaikkia jotka haluavat tästä upeasta lajista kanssamme nauttia.

Myös joukkueen toimijoiden kesken kommunikoinnin on oltava asiallista. Pelisäännöt koskevat myös joukkueessa toimivia aikuisia.

 

Periaatteet palkitsemiseen ja peluuttamiseen

 

Kaikkia saa ja tulee kannustaa. Positiivisesta palautteesta tulee aina hyvä mieli ja sitä tulee suosia kannustusjoukkojen keskuudessa. Tornadot pelaa ilon kautta!

Kaikenlainen palkitseminen (viirien jako, tsempparipalkinnot yms.) tapahtuu valmentajien parhaan näkemyksen perusteella. Palkitseminen tapahtuu henkilökohtaisen kehityksen pohjalta sekä joukkueen arvojen eteen tehtyjen ponnistelujen huomioimisesta kentällä, harjoituksissa ja kentän laidalla. Tornadoja peluutetaan Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjen mukaan, joka takaa kauden mittaan jokaiselle, peleihin ohjeiden mukaan ilmoittautuneelle ja paikalle saapuneelle pelaajalle vähintään puolet pelistä peliaikaa (ns. Puolen Pelin Takuu).