EsPan päivitetyt koronaohjeistukset (09.11.2020)

9.11.2020

Tämä tiedote sisältää seuran päivitetyt ohjeistukset ja linjaukset koronavirustilanteeseen liittyen. Ohjeistukset ja linjaukset ovat voimassa toistaiseksi.

 

Etelä-Espoon Pallo ry:n hallitus tarkkailee koronavirustilanteen kehittymistä päivittäin sekä seuraa toimenpiteissään vahvasti THL:n, Espoon kaupungin, aluehallintoviraston sekä Palloliiton antamia suosituksia ja ohjeistuksia. Yhteinen tahtotilamme on, että lasten ja aikuisten harrastustoimintaa voidaan jatkaa mahdollisimman turvallisesti.

 

Koronaepidemia on pääkaupunkiseudulla tällä hetkellä kiihtymisvaiheessa. Mikäli epidemian kiihtyminen jatkuu, tai nyt tehdyt päivitykset osoittautuvat riittämättömiksi - ohjeistusta ja linjauksia tullaan tarkastelemaan uudelleen em. tahojen ohjeistusten ja linjausten pohjalta.

 

 

Päivitykset

 

Nyt alkavalle talvikaudelle joukkueet siirtyvät harjoittelemaan ja pelaamaan sisätiloihin/halliolosuhteisiin - sekä kaupungin, että yksityisten tahojen hallinnoimiin tiloihin 

(mm. Esport areena, Myntinsyrjä, Espoonlahden kupla ja koulujen liikuntasalit). 

 

Etelä-Espoon Pallo ry sitoutuu toimimaan kaupungin sekä halliyhtiöiden linjausten mukaisesti. Sitoudumme noudattamaan myös muiden seurojen järjestämien tapahtumien ohjeistuksia tilojaan koskien, sekä toimimaan sääntöjen mukaisesti kaikissa tapahtumissa ja olosuhteissa.

 

Pääkaupunkiseudun kaupungit ja halliyhtiöt ovat mm. yhteisesti linjanneet henkilömäärien rajoituksista tiloissaan. 

 

Tämän vuoksi linjataan, että sisätiloissa harjoitellessa ja pelitapahtumissa ovat paikalla VAIN joukkueen pelaajat, valmentajat, joukkueenjohto/muut toimihenkilöt. 

 

Vanhemmat saavat jäädä katsomaan/seuraamaan joukkueen tapahtumia vain erityisin perustein ja/tai mikäli se on pelaajan kannalta välttämätöntä. Sisätiloissa oleskellessaan edellytämme vanhempien käyttävän kasvomaskia.

 

HUOM! Linjaukset koskevat kaikkea sisätiloissa tapahtuvaa toimintaa. Ulkotiloissa saa oleskella vapaammin, kunhan oleskelu tapahtuu kenttäalueen ulkopuolella. Suositamme silti pitämään välimatkaa muihin alueella oleskeleviin sekä käyttämään kasvomaskia.

 

 

Kasvomaskien käyttö 

 

Kaupungin ja halliyhtiöiden linjausten mukaisesti edellytämme kaikilta yli 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä kaikissa sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää aina liikuttaessa sisäliikuntatilojen yleisissä tiloissa muulloin, kuin liikuntasuorituksen aikana.  

 

Maskin käyttövelvoite ei koske alle 15 vuotiaita pelaajia, valmentajia, joukkueenjohtoa tai muita toimihenkilöitä, mutta suositamme tätä silti - kaikille yli 15 vuotiaille.

 

 

 

Yleiset ohjeet

 

  • Harjoituksiin ja pelitapahtumiin ei saa osallistua mikäli tuntee olonsa vähänkään sairaaksi! 

  • Päätöksen toimintaan osallistumisesta tekevät perheet itse. Mikäli perheessä on riskiryhmään kuuluvia, tulee tämä huomioida päätöksenteossa. Jokainen pelaaja ja perhe osallistuu tapahtumiin omalla vastuullaan.

  • Tapahtumiin saavutaan mahdollisimman lähellä tiedoksi annettua alkamisajankohtaa. Ennen ja jälkeen tapahtumien tulee kädet pestä huolellisesti. Omaa desinfiointiainetta on hyvä pitää mukana. Myös hanskojen käyttö on suositeltavaa.

  • Jokaisella pelaajalla tulee olla oma nimikoitu juomapullo sekaannusten välttämiseksi. Juomapulloa ei saa lainata kenellekkään. Veden purskauttelua ja yleistä sylkemistä tulee välttää. Myös muut varusteet on hyvä nimikoida sekä pestä jokaisen käyttökerran jälkeen.

  • Pukuhuoneiden käyttöä tulee välttää. Tapahtumiin tulee saapua harjoitus-/pelivarustuksessa. Jalkapallokengät vaihdetaan jalkaan vasta kentän laidalla. Mikäli pukuhuoneiden käyttö on välttämätöntä, koskee pukuhuonetiloja samat sisätiloista annetut linjaukset. 

  • Muistetaan hyvä yskimishygienia kaikissa tapahtumissa. Jos joutuu yskimään tai aivastamaan, se tulee tehdä hihaan tai paidan sisään. Käsiin yskimistä tulee välttää. 

  • Suosittelemme vanhempainiltojen, palaverien ymv. tapahtumien järjestämistä etänä tai ulkotiloissa.

 

 

Ohjeet altistumistilanteissa tai epäiltäessä koronavirustartuntaa

 

Suositamme pelaajien, toimihenkilöiden ja työntekijöiden jäämistä kotiin hyvin matalalla kynnyksellä, jos henkilö tuntee pienimpiäkään flunssan/hengitystieinfektion/vatsataudin oireita.

Oireita ovat mm.: Kuume, nuha, kurkkukipu, maku/hajuaistin muutokset, päänsärky, ripuli, yskä ja hengenahdistus.

 

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi paikallisten tartuntatautiviranomaisten ja THL:n ohjeistuksen mukaisesti ottamalla yhteyttä Espoon koronaneuvonta- ja ajanvarausnumeroon:

p. 09 816 34600 (ma-pe klo 7–18 ja la-su 9–15) tai muina aikoina suoraan Päivystysapuun:

 p. 116 117, joista annetaan ohjeet hoitoon/testiin hakeutumisesta. 

 

Mikäli pelaajalla, seuran työntekijällä (valmentajat) tai toimihenkilöllä todetaan positiivinen koronavirustartunta tai -tartuntaepäily, asiasta on oltava viipymättä yhteydessä ikäluokan joukkueenjohtajaan.

 

Tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu on Espoon kaupungin tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. 

 Selvitystyö voi viedä päivittäisistä tartuntamääristä riippuen paljonkin aikaa ja viranomaisten yhteydenottoa saattaa joutua odottamaan jopa 1-2 vuorokautta. Saatuaan virallisen ensitiedon altistuksesta on jokaisen toimittava tartuntatautiviranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti (esim. karanteeniin joutuessaan).