Edarille harmittava tasuri Tammisaaresta sarjakärkeä vastaan

16.6.2014

Edustusjoukkueelle harmittava 2-2 tasuri Tammisaaresta sarjakärki ESC:ta vastaan

Edari matkusti sarjakärki ESC:n vieraaksi aurinkoiselle Tammisaaren keskuskentälle ja jo lämmittelyn aikana tuli selväksi mistä tuulee. Ämyreistä kaikuvat "Uua hela natten", "Sommaren är kort" sekä ruotsinkieliset schlagerit kertoivat että tuloillaan olisi iloinen iltapäivä jalkapallon parissa. Joukkueenjohdolla ja huollolla oli suoranaisia vaikeuksia olla laulamatta mukana.

Peli alkoi kotijoukkueen painostuksella, kokovalkoisissa pelannut ESC sahasi lyhyillä syötöillä laitojen kautta ja pääsi keskitysten kautta pariinkymppiin vetopaikkoja hakemaan. Tälläisestä tilanteesta syntyi myös ottelun avausmaali, syöttö oikealta boxin reunalle ja kotijoukkueen numero 4, Alexi Puno, tälläsi volleysta pallon kimmokkeen kautta maaliin. Pelikellossa viisari oli vasta 10 minuutissa.
Keltavihreä ryhmä ei tästä lannistunut vaan ote siirtyi pikkuhiljaa espoolaisille. Ensimmäisenä tasoitusta pääsi yrittämään Ville Pirhonen joka haisteli loistavasti puolustuslinjan taakse pistetyn pystysyötön ja nosti yli vastaantulleen ESC-vahti Robin Mattsonin. Jo varmalta näyttäneen maalin siivosi toinen tammisaarelais-toppareista maaliviivalta. EsPa-penkiltä huudettiin jo videotarkistusta mutta järjestelmää ei kuulemma ole vielä asennettu Ekenäs Centrum planille.
Muutamaa hetkeä myöhemmin pelattiin pystysyöttö Henry Klamakselle boxin sisään ja Henkan kylkeen liimautunut ESC-peluri Nico Selenius pelasi palloa kädellä. Pilli soi, kortti Seleniukselle ja pallo pilkulle. Pallon taakse asettui EsPan numero 10, Aki Nieminen. Aki kiitti luottamuksesta ja laittoi pallon varmasti pussin perille ajassa 29 minuuttia.
ESC:n peliajatus katosi ja kelta-vihreät vyöryttivät hyökkäyksiä kohti tammisaarelais-maalia. Kello lähestyi neljääkymppiä kun pallo pelattiin oikeaa laitaa raketin lailla vilistäneelle Samu Hagelbergille joka laittoi määrämittaisen keskityksen suoraan takatolpalle saapuneen EsPa-kapteeni Juuso Happosen otsaan ja runsaslukuinen EsPa-katsomo (1 + bussikuski) sai taas syytä huutaa ja riemuita ja kotijoukkueen veskari Mattson sai ajassa 38 minuuttia hakea pallon muikkuverkoista jo toisen kerran ottelun aikana. 
EsPa jatkoi painostusta ja muutaman kerran päästiin vielä vaarallisesti ESC:n alueelle ennen kuin tuomari vihelsi ottelun tauolle kelta-vihreiden johdossa.

Vartin hengähdyksen jälkeen joukkueet saapuivat kentälle mutta tuomareita ei näkynyt missään. Kuuluttajan "Domaren, vi väntar pä dig!" kutsun jälkeen saatiin myös mustapukuinen kolmikko ulos kopista ja peli taas käyntiin.

Toinen puolikas oli vaihtelevaa peliä, välillä hässäkkä oli EsPa päädyssä, välillä kolisteltiin tammisaarelais-maalin pystypuita Pirhosen toimesta. EsPalla oli kakkosjaksolla useita muitakin paikkoja siirtyä kahden maalin johtoon, muun muassa hyökkäyksen kärkeen ehtinyt laitapakki Mikko Kipinäinen pääsi naamakkain ESC-vahdin kanssa mutta tyylipuhdas säärisyndi-potku ei tuottanut tulosta. Kokeilemaan pääsi myös Edmundo Wify jonka laukaus lähietäisyydeltä karkasi taivaisiin tai ainakin meni reilusti yli.

Kellon tikitettyä noin kuuteenviiteen lähti ESC omalta alueeltaan nopeaan vastahyökkäykseen. Koko ottelun loistavasti pelannut Christian Karv teki pelimiehen ratkaisun ja kaatoi vauhtiin päässeen Arber Istrefin keskiympyrässä. Tuomari vihelsi pelin poikki ja laputti Espalais-pelurin. Istrefi ei ymmärtänyt miksi tuomari ei katsonut hyötynäkökohtaa ja antanut pelin jatkua koska pallo oli päätynyt ESC:n haltuun taklauksen jälkeen. Protestoinnin jatkuttua voimakkaana pisti tuomari käden rintataskuun ja nosti ESC:n numero kympille keltaisen kortin. Sen sijaan että Istrefi olisi tyytynyt tähän, jatkoi hän metelöintiä ja tuomarin käsi kävi uudelleen taskulla tuoden esille ensin keltaisen ja sitten punaisen kortin ja tammisaarelaiset olivat yhden vajaalla.

Kuten usein jalkapallossa käy, pääsivät valkoasuiset ulosajon jälkeen paremmin pelin mukaan ja pistivät EsPa-vahti Colm O'Neillin muutaman kerran tosissaan töihin. 
Kello oli ehtinyt 83 minuuttiin kun vaihdosta sisään tullut ESC:n Joel Romberg sai hässäkän jälkeen boxissa pallon ja laukoi pienestä kulmasta tasoituksen 2 - 2.

EsPa painoi päälle ja muutama tekopaikka saatiin vielä luotua mutta aika loppui kelta-vihreiltä kesken. Vekkarin ehdittyä 90+4 min puhalsi tuomari pelin päättyneeksi.

Ottelun jälkeen tunteet kopissa olivat ristiriitaiset, toisaalta vieraspiste sarjakärjeltä oli hyvä saavutus, toisaalta voiton vaihtuminen tasuripisteeseen ottelun loppuhetkillä otti päähän.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, seuraava peli on jo tiistaina 18.6. Vieraissa kohdataan Nummelan Palloseura:
18.6. NuPS - EsPa klo 18:15 Kuoppanummen nurmi, Nummela.

Espa tänään:
O'Neill, Hagelberg(83'Rintala), Happonen, Järvelin, Karv, Kipinäinen, Klamas(74'Bahrami), Nieminen A., Nieminen P., Pirhonen, Wify(83'Jering)
Penkillä:
Resman, Vanhanen
Maalit:
29' Nieminen A. rp
38' Happonen
Varoitukset:
67' Karv