Edustukselle voitto Nummelasta

20.6.2014

EsPan edari kävi tiistaina 17.6. hakemassa kolme pistettä NuPS:lta 0-2 numeroihin päättyneestä ottelusta.

 
Edari matkusti tiistain alkuillasta toiseen vierasotteluun kolmen päivän sisään, tällä kertaa kohteena oli NuPS:in kotikenttä, Kuoppanummen nurmi. Nimestään huolimatta kenttä oli hyvässä kunnossa ja leikattu riittävän lyhyeksi. 

Lämmittelyjen aikana NuPS:in hc-kannattajaryhmä virittelee lakanoitaan ja rumpujaan sekä availee ääntään rytmikkäillä kannatushuudoilla, rispektiä heille. Ilmakin suosii jalkapalloa, aurinko pilkahtelee ja illan edetessä tuulikin tyyntyy sekä ilma lämpenee niin paljon että joukkueenjohto ja huoltoryhmä harkitsevat jo vakavasti jättävänsä Black Horsen pitkät pois toppahousujen alta. 

Kelta-vihreät aloittavat ottelun varovaisesti tarkkailemalla, sekä vastustajan pelitapaa että omaa kroppaa. Mukana ryhmässä on 11 kaveria jotka pelasivat edeltävänä sunnuntaina tasapeliin päättyneessä, kovavauhtisessa, ESC-EsPa -ottelussa. Heti alusta tulee selväksi että vastustaja prässää kovaa ja korkealta kahdella pelaajalla, mutta EsPan luottotopparipari, Karri Järvelin - Aki Nieminen, pelaa rauhallisesti ja antaa pallon tehdä duunia ja vastustajan juosta perässä.

Ottelun alussa, parin minuutin kohdalla, saadaan EsPa-kärki Ville Pirhonen pelattua puolittain läpi mutta veto suuntautuu hieman yli maalin. Tilanteesta seuranneen maalipotkun kakkospallo ajautuu oikeaan laitaan NuPS:in numero kympille, Remu Jokirinteelle. Jokirinne muljauttaa itsensä irti EsPa-pakista ja pääsee naamakkain EsPa-vahti Colm O'Neillin kanssa. Vastaan tuleva Colm peittää etukulman ja tekee "Ochoat" läheltä ja lujaa tulleelle laukaukselle ja EsPa maali pysyy puhtaana. 

EsPa rakentelee hallittuja hyökkäyksiä ja kun kello oli vierähtänyt noin kympin kohdille, pallon kanssa noussut vasen laitapakki Saeid Bahrami päättää kokeilla liki neljästäkympistä maalintekoa. HiRRRmuinen pommi livahtaa vain hieman kehikon ulkopuolelle, kohdalle osuessa olisi varmaan jouduttu verkonpaikkaushommiin sillä kotijoukkueen veräjänvahti ei ollut alkuunkaan mukana vedossa. 

Kuvitteellisen pelikellon viisari on liikahtanut vartin tienoille kun pallo pelataan EsPan puoliskolla kelta-vihreän pelaajan käteen, salamannopeasti vilahtaa tuomarilla pilli suuhun ja NuPS:ille vapari vaarallisesta paikasta. Vapaapotku on hyvä mutta jatkopallo pelataan EsPan onneksi yli maalin. 

Puolen tunnin kohdalla EsPa-penkki räjähtää huutoon, Kristian Nikkola haistelee NuPS-puolustuksen kierrätyssyötön ja nopeuttaan käyttäen riistää pallon alimmalta pelaajalta. Krisu ei erehdy päästyään NuPS-vahti Matti Keskisen kanssa vastakkain vaan toimittaa Jabulanin rysään ja siirtää espoolaiset vierasjohtoon. 0-1 taululle! 

NuPS saa aikaan jakson loppuun pienen paineen EsPa-päätyyn mutta vaarallisille paikoille ei palloa saada pelattua. Ja kun mittari vilahtaa 45 minuutin kohdalle, viheltää tuomari ottelun tauolle ja joukkueet siirtyvät koppiin viilaamaan taktiikoita.

Toinen puolikas alkaa tasaisesti, jakson alkuminuuttien paras paikka on NuPS:in Joakim Juliella joka onnistuu vapaassa paikassa kompuroimaan pallon kelta-vihreille. Kun pelattu on 62' tekevät molemmat joukkueet ensimmäisen vaihtonsa: EsPalta ulos Bahrami, sisään Edmundo "Edu" Wify. NuPS:ilta ulos Julie, tilalle Oskari Kokkila

Ottelu jatkuu tasaisissa merkeissä kunnes seisemänkympin kohdalla juuri sisään vaihdettu Edmundo Wify kaatuu kaksinkamppailutilanteessa täydestä juoksuvauhdista vaarattoman näköisesti vasemman kätensä päälle ja jää makaamaan kättään pidellen. Kun peli saadaan poikki ja huolto kentälle huomataan että nyt on olkapäähän sattunut pahasti ja tuomari pyytää paareja kentälle. Kantolaitetta etsitään pitkään huoltorakennuksesta kunnes todetaan että paarit ovat viereisessä jäähallissa, lukkojen takana. Paikalle saapunut hoitoalan ammattilainen sanoo ettei Edua saa alkaa siirtämään vaan käskee odottamaan ambulanssia. Paarien etsimiseen ja piipaa-auton odotteluun menee todella kauan, puolisen tuntia. Vihdoin ja viimein Edu saadaan sirran kyytiin ja toimitetaan hoitoon Jorviin ja peli pääsee jatkumaan. Tilalle vaihdetaan Oskar Rintala

Tauon aikana hölkkäämällä ja höntsäämällä itsensä lämpimänä pitänyt kelta-vihreä joukkue herää hitaammin takaisin peliin, jo ensimäisellä minuutilla uudelleen aloituksen jälkeen NuPS pelaaja kolauttaa tolppaan ja jatkotilanteesta EsPa-puolustus purkaa. 
Toinen ysikymppinen muutaman päivän sisään alkaa painaa EsPa-jalkoja, valmentaja Tuukka Uimonen on hereillä ja vaihtaa tuoreita miehiä kentälle. Ulos Pirhonen ja Jyri Iiskola, sisään Samu Hagelberg ja Thomas Buchert

Samu ja Tomppa tuovat selkeästi virtaa kentälle ja molemmat vievät vuorotellen pakkeja kahville ja pääsevät vetopaikoille mutta viimeistely ontuu. Kun ottelua on pelattu viitisentoista minuttia tauon jälkeen ja vain viitisen minuuttia vaihdosta tulon jälkeen Samu ohittaa vielä viime kaudella EsPassa pelanneen NuPS-toppari Riku Kaalamon ja pääsee hitaasti vastaan lähteneen nummelalais-vahdin kanssa vastakkain. Tuulennopea #30 ei tilanteessa kakkoseksi jää, vaan pistää pallon hallitusti reppuun. Peliaikaa on jäljellä vain muutama minuutti ja homma alkaa olla taputeltu. Vapauttava tuomarin pilli soikin pian ja kolme pistettä ynnätään EsPan saldolle. 

NuPS - EsPa 0-2
Maalit:
Nikkola 30'
Hagelberg 88'
 
EsPa avaus:
O'Neill, Järvelin, Karv, Happonen, Nieminen A., Nieminen P., Bahrami, Nikkola, Iiskola, Pirhonen, Klamas.
Penkki:
Buchert(90'Iiskola), Wify(62'Bahrami), Rintala(87'Wify), Hagelberg (90'Pirhonen)