Tavoitteet

Valmiita vastauksia me emme lapsille tule antamaan, vaan kannustamme heitä omatoimiseen ajatteluun
Tarkoituksenamme on varmistaa että jokainen pääsee kokemaan onnistumisia omalla tasollaan

 

· saada lapselle mahdollisimman paljon positiivisia kokemuksia

· saada lapsi rakastumaan jalkapalloon

· kehittää lapsen jalkapallotaitoja

· kehittää lapsen kykyä toimia ryhmässä ja yksilönä

Kuulostaako kauniilta sanahelinältä? Viime vuosien kokemuksien pohjalta voidaan väittää, että vaikka tavoitteet ovat kunnianhimoisia, ovat ne myös realistisella pohjalla. Seuraavaksi lyhyesti esittelyssä ne keinot millä nämä tavoitteet on tarkoitus saavuttaa.

Positiiviset kokemukset

EsPan kesäleirien tavoitteena ei ole kutsua paikalle sataa lasta parin uupuneen vetäjän harteille ja antaa kaikille hammasharja, karkkipussi ja tekniikkapallo. Kesäleirien positiivisten kokemusten pohjana on nuoret, innostuneet ja asialleen omistautuneet valmentajat, sekä ’lapsia per valmentaja’ suhde, joka on maksimissaan 8 lasta per valmentaja.

Jalkapallon suhteen laadukas tapahtuman ja harjoitteiden suunnittelu ja ohjaaminen varmistaa että jokainen pääsee kokemaan onnistumisia omalla tasollaan. Positiivisia kokemuksia voi saada kuitenkin myös hyvästä vitsistä, uusista kavereista tai melkein mistä tahansa kun ryhmähenki kukoistaa!

Jalkapalloon rakastuminen

Pallo on ihanan pirullinen väline, joka ei ikinä tottele Sinua tarpeeksi hyvin. Silti tälläkin hetkellä miljoonat lapset rakastuvat siihen ja saavat siitä elinikäisen kumppanin. Kesäleireillä tätä pyritään edistämään antamalla intohimon jalkapalloa kohtaan jyllätä! Onnistumisista riemuitaan, kehityksestä iloitaan ja peleihin heittäydytään koko sydämellä.

Jalkapallossa kehittyminen

Kesäleireillä tulemme opettelemaan jalkapallosuoritusten oikeita tekniikoita, kehittämään pelikäsitystämme, antamaan fyysisiä virikkeitä ja pohtimaan mitä tekemistä pään ja sydämen sisäisillä asioilla on jalkapallon kanssa. Samalla mietimme miten niitä olisi mahdollisimman hauskaa ja fiksua tehdä omalla ajalla. Omaehtoinen pallon kanssa leikkiminen ja pelaaminen on jalkapalloilijan kehityksen kivijalka, joten tähän innostaminen on olennainen osa myös kesäleirejä.

Lapsen kehitys ihmisenä

"Voittaminen, häviäminen ja tosissaan tekeminen kuuluvat lasten urheiluun. Sen sijaan ulkoa asetetut suorituspaineet ja menestymisen vaatimukset eivät siihen kuulu."
- Valo

Kesäleirien intensiivisen luonne antaa erinomaisen mahdollisuuden pohtia lasten kanssa voittamista, häviämistä ja tosissaan tekemistä - onnistumista sekä epäonnistumista. Valmiita vastauksia me emme lapsille tule antamaan, sen sijaan panostamme erilaisiin näkökulmiin ja viheliäisiin kysymyksiin, sekä niiden käytännön havainnollistamiseen.