top of page

Panu Aution pelipaita kunniapaikalle!

Joulupukki vieraili EsPan toimistolla hieman etuajassa, kun suomalaisen futsalin ikoni sekä maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Panu Autio, tuli käymään.


Panu Autio on EsPan kasvatteja ja hän on aloittanut jalkapallon EsPassa Tiistilän koulun hiekkakentällä vuonna 1990. Panun taival EsPassa kesti 10 vuotta ennen hänen siirtymistä isompiin ympyröihin. Ennen täysipäiväistä futsal-ammattilaisuutta Panu ehti pelata jalkapalloa EsPan lisäksi mm. FC Espoossa, FC Hämeenlinnassa, Atlantiksessa sekä SoVossa. Jalkapallossa Panu pelasi useamman kauden miesten ykkösessä.

Futsal-ura on sitten Suomessa vailla vertaansa ja erittäin hyvän kuvan Panun liikkeistä saakin hänen vuonna 2014 kirjoittamastaan Futsalista-kirjasta (löytyy hyvin varustetuista kirjakaupoista - ISBN: 9789529348268)!

Yli 100 tehtyä maaottelumaalia, pitkäaikainen kapteenin pesti futsal-maajoukkueessa, reilusti yli 200 peliä miesten Futsal-liigassa, kaksi Futsal-liigan mestaruutta sekä toiminta mm. Jalkapallon Pelaajayhdistyksessä (https://jpy.fi/fi) takaavat sen, että Panun jalanjälki suomalaisessa jalkapallossa säilyy pitkään.

Panun jalanjälki säilyy nyt myös EsPassa, sillä eilen Panu laittoi nimensä hänen numeroaan ja nimeään kantavaan EsPan pelipaitaan, joka ripustetaan seuran toimiston seinälle kunnioittamaan Panun upeaa uraa jalkapallon ja futsalin parissa. Tule käymään ja ihastelemaan! Todettakoon myös, että Panu on myös seuran ensimmäinen ikijäsen, numerolla #2 tietenkin, koska numeroa #1 ei jaeta. ;-)

Koko keltavihreä yhteisö toivottaa Panulle ja Saliharreille hyvää joulua sekä menestyksekästä EM-turnausta!

Etelä-Espoon Pallo (EsPa) on Espoossa Matinkylän, Olarin ja Suurpellon alueella toimiva jalkapalloseura joka on perustettu vuonna 1988 jatkamaan Matinkylän Mahdin jalkapallojaoksen toimintaa. Seurassa on yli 800 rekisteröitynyttä pelaajaa, 4-vuotiaista jalkapallokoululaisista aikuisten kilpa- ja harrastejoukkueisiin. www.etelaespoonpallo.fi

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page